Diamantele au o istorie lungă fiind considerate cele mai frumoase pietre care pot încadra perfect orice bijuterie. În primul secol d.Hr., naturalistul roman Pliniu a declarat: „Diamantul este cel mai valoros, nu numai dintre pietrele prețioase, ci dintre toate lucrurile din această lume”.

Un diamant trebuie să treacă prin multe înainte de a ajunge la vitrina bijutierului. Se formează adânc în pământ sub căldură și presiune extremă. Este expulzat violent în sus până ajunge la sau aproape de suprafața pământului. Este forțat să se ascundă de natură sau de om. Apoi este despicat, tăiat și lustruit până când frumusețea sa naturală strălucește.

Dragostea lumii pentru diamante a început în India, unde diamantele au fost adunate din râurile și cursurile de apă ale țării. Unii istorici estimează că India tranzacționa diamante încă din secolul al IV-lea î.Hr. Resursele țării au produs cantități limitate pentru o piață la fel de limitată: clasele foarte bogate din India. Treptat, însă, acest lucru s-a schimbat. Diamantele indiene și-au găsit drumul, împreună cu alte mărfuri exotice, spre Europa de Vest, în caravanele care călătoreau către piețele medievale ale Veneției. În anii 1400, diamantele deveneau accesorii la modă pentru elita Europei.

La începutul anilor 1700, pe măsură ce rezervele de diamante din India au început să scadă, Brazilia a apărut ca o sursă importantă. Diamantele au fost descoperite în cratițele minerilor de aur în timp ce treceau prin pietrișurile râurilor locale. Odată ce și-a atins întregul potențial, Brazilia a dominat piața diamantelor timp de peste 150 de ani.

În timp ce sursele s-au schimbat, piața diamantelor a cunoscut propria evoluție. Vechile clase conducătoare – cei mai mari consumatori de diamante – erau în declin până la sfârșitul anilor 1700. Revoltele politice precum Revoluția franceză au dus la schimbări în distribuția bogăției.

Anii 1800 au adus din ce în ce mai multă bogăție în Europa de Vest și Statele Unite. Exploratorii au dezgropat primele mari zăcăminte de diamante din Africa de Sud la sfârșitul anilor 1800, exact când cererea de diamante s-a extins.

La începutul anilor 1900, De Beers controla aproximativ 90% din producția mondială de diamante brute.

Povestea pieței moderne a diamantelor începe cu adevărat pe continentul african, odată cu descoperirea diamantelor din 1866 în Kimberley, Africa de Sud. Antreprenorul Cecil Rhodes a înființat De Beers Consolidated Mines Limited 22 de ani mai târziu, în 1888. Până în 1900, De Beers, prin minele sale din Africa de Sud, a controlat aproximativ 90% din producția mondială de diamante brute.

Sursele din Africa de Sud au afectat multe segmente ale industriei diamantelor. Acest lucru a fost valabil mai ales când mineritul diamantului s-a mutat de la suprafață în mai subteran. Datorită costurilor uriașe și a randamentelor relativ scăzute implicate, noile surse au forțat dezvoltarea unor tehnici miniere mai eficiente. Au creat nevoia unui marketing mai bun.

În 1947, De Beers a venit cu sloganul popular „Un diamant este pentru totdeauna” pentru a îmbiba diamantele cu sentimente emoționale precum dragostea și angajamentul romantic, precum și pentru a convinge consumatorii să nu-și revândă bijuteriile. În 1951, opt din 10 mirese din SUA primeau un inel de logodnă cu diamante.

În anii 1870, producția anuală de diamant brut a fost cu mult sub un milion de carate. În anii 1920, cifra era de aproximativ trei milioane de carate. Cincizeci de ani mai târziu, producția anuală s-a apropiat de 50 de milioane de carate, iar în anii 1990 a depășit 100 de milioane de carate pe an.

La sfârșitul anilor 1970, cei mai importanți producători de diamante brute din lume erau Africa de Sud, Zairul (acum redenumit Republica Democrată Congo) și fosta Uniune Sovietică. În anii 1980, producția de diamante de calitate superioară din Rusia și Africa de Sud a rămas relativ constantă, însă producția de diamante de calitate inferioară a Zaireului s-a dublat mai mult decât atât.

În 1982, o nouă mină extrem de productivă în Botswana s-a adăugat la producția mondială. O sursă prolifică de diamante de înaltă calitate, mina Jwaneng a stimulat producția Botswanei atât de mult, încât țara a crescut pe locul trei în lume în recuperarea totală a diamantului și pe locul al doilea în ceea ce privește valoarea diamantului. De Beers a încheiat un contract cu guvernul Botswana pentru a cumpăra producția minei, iar Botswana și-a propus să-și construiască propria industrie de tăiere a diamantelor.

Exploatarea mondială a diamantelor s-a extins dramatic odată cu descoperirea unor surse în Australia în 1985 și cu noi zăcăminte importante în nordul Canadei în 2000.

Anii 1990 au adus noi surse interesante și au încurajat creșterea dramatică a unor centre de tăiere. Toate acestea se întâmplau pe măsură ce economia mondială a fluctuat haotic.

Fiind unul dintre principalii participanți ai comerțului, De Beers a trebuit să se schimbe și el. De Beers de astăzi seamănă puțin cu De Beers din 1989. Compania și-a redus foarte mult rolul de custode al aprovizionării cu diamante. În loc să curgă pe piață pe o cale cu un singur canal de la De Beers, diamantele curg acum pe piață prin mai multe canale.

Totuși nu s-a schimbat totul. Indiferent de calea pe care o iau, diamantele curg încă din mine prin centre de tăiere și, în cele din urmă, către clienții din întreaga lume.

Splendoarea lui Diamond a fost apreciată de secole, dar nu existau prea multe cunoștințe științifice despre aceasta înainte de secolul al XX-lea. De atunci, cunoașterea diamantului a crescut constant, cu cercetări efectuate de chimiști, fizicieni, geologi, mineralogi și oceanografi. Numai în ultimii 50 de ani, oamenii de știință au aflat multe despre modul în care se formează diamantele și despre modul în care sunt transportate pe suprafața pământului. Această cunoaștere a făcut mai ușoară prezicerea locațiilor pentru noi descoperiri de diamante.

În zilele noastre, cumpărarea unui inel cu diamante se presupune a fi o obsesie pentru femeile independente, dar este de fapt o modalitate de a se onora. Oferă un sentiment de realizare și putere tinerelor femei. Acum, femeile dețin cele mai rafinate și neprețuite bijuterii. Cumpărarea lor le oferă o satisfacție emoțională și le amintește de realizările lor. Nu este vorba despre lux sau necesitate, ci despre creșterea constantă, drumul către succes și încrederea în sine.

La întrebarea: de ce vor femeile să poarte bijuterii cu diamante știm că:

 

Femeile poartă bijuterii cu diamante pentru a se simți atractive

Femeile vor purta bijuterii pentru a fi observate de partenerul lor sau de cineva pe care doresc să le fie partener. Uneori femeile vor purta bijuterii pentru a se ascunde în spatele lor, pentru a-și masca nervii la o mare ocazie sau pentru a arăta că aparțin unui anumit cerc de oameni. Bijuteriile bune îi conferă femeii încredere, fie să fie observată, fie să intre într-o situație pe care o consideră intimidantă.

 

Femeile poartă bijuterii pentru a-și arăta individualitatea

O femeie adultă își dorește de obicei să fie văzută singură, nu ca parte a turmei. Bijuteriile unice sau bijuteriile purtate într-un mod unic sunt ceva ce o poate deosebi marca ei și prezintă stilul ei. Piesele personalizate sunt un magnet pentru femeile care trebuie să fie unice sau al căror stil nu este cu siguranță High Street.

 

Femeile poartă bijuterii pentru a-și arăta cele mai bune caracteristici

O femeie care se mândrește cu gâtul ei lung și subțire își va purta adesea părul în sus și poate folosi cercei lungi subțiri pentru a atrage atenția asupra acestuia. O femeie cu mâini frumoase sau o manichiură nouă poate folosi inele pentru a atrage atenția acolo unde o dorește și să fie foarte expresivă cu gesturile ei în timp ce vorbește.

Urmăriți femeia pentru care doriți să cumpărați bijuterii – vedeți ce articole poartă de obicei, unde atrage atenția, ce părți din ea ascunde sau distrage atenția. Și apoi urmează exemplul. Dacă nu poartă niciodată, niciodată, brățări pentru că nu-i plac încheieturile, atunci cumpărarea ei de brățară va fi un exercițiu inutil. Va trăi în sertarul ei și va crede că nu o cunoști prea bine.

 

Femeile poartă bijuterii pentru a-și aminti ocaziile speciale

Majoritatea femeilor, odată ce le dai un inel de logodnă, îl vor purta pentru tot restul vieții.

Desigur, există și alte motive pentru care o femeie va purta bijuterii. Dar acestea ar trebui să vă ajute să alegeți cu înțelepciune atunci când luați în considerare un cadou pentru o femeie specială din viața voastră.

 

Fiecare diamant este special și este o minune a timpului, al locului și al schimbării.

 

De reținut!

Pe măsură ce începeți să căutați bijuterii cu diamante, vă ajută dacă dumneavoastră și bijutierul dumneavoastră vorbiți aceeași limbă. Așadar, iată un ghid rapid la îndemână cu termeni cheie pentru a face referință în timp ce cumpărați inele.

 

Când încercați să descrieți „sclipirea” pe care o căutați:

Strălucire:  Strălucirea este cantitatea de lumină pe care diamantul o returnează privitorului. Un diamant cu o strălucire bună va pierde cât mai puțină lumină, ceea ce înseamnă că va avea acea strălucire orbitoare caracteristică diamantelor de înaltă calitate.

Fațetă: Aceasta este suprafața plană lustruită a pietrei prețioase. Amplasarea, unghiul și forma unei fațete sunt aranjate în mod deliberat pentru a reflecta lumina și pentru a îmbunătăți strălucirea, focul și scintilația – și în cele din urmă aspectul general – al pietrei.

Scintilație: Țineți diamantul în lumină și rotiți-l încet. Vedeți strălucirea care pâlpâie în interiorul diamantului și cum arată aproape ca și cum diamantul arde alternativ lumină albă și colorată din interior? Acest efect este scintilația. Un diamant de calitate va avea aceste sclipiri strălucitoare pe suprafața sa, fără multe pete întunecate.

Foc: Acesta este tipul de scintilație care se referă la intensitatea și variația luminilor colorate care se răspândesc atunci când se rotește un diamant. Focul este termenul cel mai frecvent utilizat, dar fenomenul este uneori denumit și dispersie.

Bliț: Acesta este tipul de scintilație care se referă la intensitatea și modelul  luminilor albe  care se răspândesc atunci când se rotește un diamant. Deoarece lumina albă este mai frecvent reflectată decât lumina colorată atunci când vine vorba de diamante, blițul este tipul de scintilație cel mai frecvent văzut.

 

Când evaluați calitatea diamantului nu uitați:

Cei patru C: Acesta este un termen pe care probabil l-ați mai auzit. Cele patru C se referă la culoarea, tăietura, claritatea și greutatea în carate a unui diamant. Aceste caracteristici colective afectează calitatea generală și valoarea diamantului.

Culoare: destul de contraintuitiv, culoarea se referă de fapt la lipsa de culoare a unui diamant.

Așa cum a fost stabilit de Institutul Gemologic al Americii (GIA), scala de culoare a diamantului variază de la D (incolor) la Z (galben deschis sau maro). Această scară exclude culorile fanteziste, cum ar fi diamantele rare roz, albastru verde, galben sau roșu.

Claritate: Claritatea se referă la o scară clasată a perfecțiunii sau la cât de puține pete și incluziuni există în diamant.

Tăietura: tăieturile sunt unghiurile pe care un meșter le taie într-un diamant brut pentru a-l face un diamant lustruit. Aceste tăieturi cruciale sunt înrădăcinate în formule și proporții științifice concepute pentru a optimiza reflexia și refracția luminii în interiorul unei pietre. Dintre „Patru C”, tăierea este considerată cel mai semnificativ factor în determinarea valorii unui diamant, deoarece influențează foarte mult focul, strălucirea și scintilația diamantului.

Greutatea în carate: Aceasta este unitatea de măsură pentru descrierea greutății diamantelor. O greutate de un carat este echivalentul a 0,02 grame. Valoarea unui diamant crește dramatic odată cu dimensiunea datorită rarității.

Având în vedere toate modurile de clasificare ale diamantelor, dar și faptul că bijuteria trebuie să se potrivească ocaziei pentru care o achiziționați, este important să obțineți opinia unui expert care să vă ajute să faceți alegerea perfectă. Consultanții noștri în domeniul diamantelor vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta să găsiți acea piesă de diamant pe care o căutați. Aceștia țin cont de toate dorințele dumneavoastră, inclusiv de bugetul alocat.

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.